Kulturaften med Meterolog Peter Tanev: Kriser og klimaet

Kirken, Tornerosevej 115, 2730 Herlev
50,- ved indgangen

Kriser og klimaet

• Globalt bliver vores verden til tider ramt af store kriser eller katastrofer som påvirker vores hverdag, samfund og økonomi og i sidste ende også vores klima.
    • Store kriser som f.eks. Corona, 9/11 eller bristen af den økonomiske boble i 2008 er synlige i vores Co2 aftryk og påvirker også vores klima/vejr, og giver os et billede af hvad der sker når samfundet ”kollapser”.
    • I dette foredrag kommer Peter Tanev bag om
    • Hvad kan vi lære af store økonomiske udfordringer eller pandemier, og kan denne læring optimere vores mål om at nedsætte den globale udledning af Co2 og kommer vi styrket ud af disse udfordringer i vores kamp for klimaet. Det være sig i forhold til måden samfundet ”genopstår” på eller nye teknologiske løsninger eller blot en ændret adfærd.
    • Kan effekterne af kriser (ingen fly, hjemmearbejde osv.) også være en indikator på hvor meget der skal til, for at ændre den globale udledning af Co2 og et billede på hvor meget det vil kræve af menneskeheden de kommende år.
    • Der vil være flere visuelle eksempler på hvordan kriser har påvirket vores vejr og klima.