Genåbningskoncert med Concert Clemens

Kirken, Tornerosevej 115, 2730 Herlev
Concert Clemens, Århus
Gratis

Concert Clemens blev stiftet i 1997 af ensemblets dirigent, Carsten Seyer-Hansen, og har lige siden været en meget aktiv del af det århusianske musikliv, og løbende samarbejdet med alle byens professionelle ensembler, ikke mindst Århus Bachselskab og Aarhus Sinfonietta. Ensemblet beskæftiger sig primært med musik skrevet før 1750 og efter 1950, men har i årenes løb bredt sig ind over 1800-tallets musik også.

Concert Clemens' første koncertprogram efter corona-genåbning har fået titlen "Fra slægt til slægt". Tematisk belyser koncertens tekster forskellige sider af livet og døden. Stilistiske kommer vi langt omkring: der er repræsentanter fra romantik, hele det 20. århundrede og sågar to ganske nyskreve satser.

Programmet er målrettet koncerten i Stiftskirche Stuttgart i september 2021 og ønsker at vise dels mangfoldigheden i den nordiske kormusik med værker af bl.a. Per Nørgård, Jean Sibelius men også forbindelsen til det tyske, gennem komponisterne Max Reger, Felix Menddelssohn og dansk-tyske Hans Erik Deckert og til England via bl.a. William Harris og den herboende Nils Greenhow.

Program:

"Fra slægt til slægt"

Jørgen Jersild: Min Yndlingsdal

Jean Sibelius: Drömmarna

Stefán Arason: Song of Mankind

Charles W Stanford: Beati quorum via

Per Nørgård: Året (1976/91)

Nils Greenhow: Advent Calendar

William Harris: Faire is the Heaven

Arvo Pärt: The Deer's Cry

Hans Erik Deckert: Af dybsens nød, o Gud, til dig

Felix Mendelssohn: Mitten wir im Leben sind

Carsten Seyer-Hansen (arr) Sorrig og glæde

Arvo Pärt: Da pacem Domine Max Reger: Nachtlied

Efter koncerten er det muligt at tale med dagens musikere og få et lille glas.

Gratis entré, alle er velkomne