Kulturaften med Lektor Søren Holst om oversættelsesarbejdet med Bibelen 2020: Adam og Eva – og Patrick fra Herlev

Dato Onsdag d. 19. februar 2020, Kl. 19:30 til kl. 21:30
50,- med kaffe og the og kage

Ph.d. i teologi Søren Holst fortæller om det store arbejde med at oversætte Bibelen 2020 til nudansk, han kalder foredraget: Adam og Eva – og Patrick fra Herlev Patrick fra Herlev eksisterer ikke. Bibelselskabet har opfundet ham, for at oversætterne kunne bruge ham som forbillede i arbejdet: ”Kan Patrick, som er 14 år, uden videre forstå denne sætning?”, har vi spurgt os selv. Hvis svaret var ”Nej” eller ”Tjoh, tjah”, var oversættelsen ikke god nok endnu. Foredraget fortæller om, hvordan man oversætter for læsere, der overhovedet ikke kender Bibelen i forvejen – og illustrerer det rundhåndet med eksempler fra arbejdet med de kendte fortællinger fra Bibelens begyndelse.

50 kr for foredraget, kaffe og kage