PræstebroKino viser Det stærke køn

Dato Tirsdag d. 21. januar 2020, Kl. 19:30 til kl. 21:30
Gratis adgang der kan købes vin/øl/vand

Beretningen om de britiske syersker, som i 1968 gennemfører en strejke for ligeløn og ligestilling, er naturligvis en vigtig historie at fortælle. Men det er også en forudsigelig historie, for vi ved, at den ender godt. De får, hvad de beder om. Der er tale om en feel good-film, altså en film, der ikke er dyster og voldsom, men farverig og frembringer både latter og en enkelt tåre.

Største plus i filmen er Sally Hawkins, en på alle måder pudsig skuespiller, som bare er rigtig dygtig til at leve sig ind i de karakterer, hun spiller. Hun spiller hovedrollen som Rita O'Grady, og medvirker i en anden, britisk feel good-film, Happy-Go-Lucky

Der er gjort rigtig meget ud af kulisser, tøj og den rette 60'er-ånd. Man føler sig i høj grad hensat til den tid, historien udspiller sig i. Og man hepper da også på kvinderne, når de står ansigt til ansigt med de onde, onde mænd, som ikke vil give kvinderne mere i løn, fordi det vil ruinere fabrikken.