PræstebroKino viser Dr. Bauer - en fjende af staten

Dato Tirsdag d. 23. juli 2019, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Gratis, du kan købe vin, vand, øl

I filmen har vi ’et dobbelt udskud’, en homoseksuel jøde, der rejste sig og kæmpede for sine rettigheder som menneske i det 20. århundrede. Her har vi en ildsjæl, der satsede sin frihed og sin stilling som offentlig anklager i Frankfurt i efterkrigsårene.Her har vi et menneske, der simpelthen kæmpede for at gøre verden til et bedre sted. Og som lykkedes med det.

Bauer var en vild type. En glødende, storrygende cognac-bællende intellektuel med strittende gråt professorhår. Han hævdede at ’være i fjendeland’ når han forlod sit kontor – så bevidst var Bauer om at bruge jura til at bekæmpe den stadigt levende nazisme og skubbe verden mod bedre tider.

Det danske politi havde grebet ham i at have sex med mandlige prostituerede i København. Homoseksualitet var ulovligt i Tyskland i 1950’erne, og risikoen for at hans modstandere, de gamle nazister, bruger hans homoseksualitet mod ham, hænger som en skygge over hele filmen. Han får nys om at Adolf Eichmann, en af arkitekterne bag nazisterens jødeudryddelse, gemmer sig i Argentina. Ifølge tysk lov kan Bauer ikke be’ Argentina om at udlevere Eichmann. Men israelerne kan. Altså indgår Bauer en hemmelig aftale med den israelske efterretningstjeneste Mossad om at hente Eichmann og få ham retsforfulgt i Israel.