Tirsdagstræf

Dato Tirsdag d. 10. september 2019, Kl. 12:00 til kl. 14:00
50,- varm mad og hjemmebag til kaffen og foredrag

FOREDRAG OM MERCY SHIPS

Den gamle storebæltsfærge, Dronning Ingrid, bringer gratis lægehjælp til verdens fattigste Vi får besøg af foredragsholder, Jette Bygholm, fra den humanitære organisation Mercy Ships. Ud fra verdens største civile hospitalsskib giver Mercy Ships gratis lægehjælp og livsforvandlende operationer til verdens fattigste mennesker, fortrinsvist i Vestafrika. Jette, som er en af de frivillige foredragsholdere, vil med fortællinger, billeder og video dele de livsforvandlende historier fra hospitalsskibet, Africa Mercy, med publikum. ”Jeg bliver stadig rørt, når jeg ser billedet af Haingo og fortæller om, hvordan den nyfødte pige fik livet igen ved at få operereret sin læbe-ganespalte. Haingo blev tyndere og tyndere, fordi hun ikke kunne ammes normalt og måtte leve af fortyndet dåsemælk. Haingos far ville ikke vide af hende, og landsbyen afviste den lille pige på grund af hendes misdannelse. Men moderen nægtede at opgive sin datter, og da hun hørte om hospitalsskibet, tog hun på en to dages rejse for at komme derhen. Det blev Haingos redning,” fortæller Jette.

I sammenlagt 10 måneder ligger hospitalsskibet Africa Mercy til kaj i værtslandet – i disse måneder ved Guineas hovedstad Conakry. I den periode vil omkring 2.000 lokale patienter tage de afgørende skridt op ad landgangs-broen for senere at kunne forlade skibet som forvandlede mennesker, og tandklinikken på land vil behandle yderligere ca. 8.500 patienter. Det er omtrent 10.000 ”mirakler” på 10 måneder.

”Vi kan ikke forandre hele verden. Men vi kan være med til at ændre hele verden for det enkelte menneske.” - Chefkirurg Gary Parker.

Udover at tilbyde gratis behandling og operationer træner Mercy Ships lokale fagpersoner og renoverer sundhedsklinikker, som anvendes af skibets personale, mens skibet ligger i havn. Disse faciliteter og de lokale fagpersoner, der har gennemgået et træningsforløb, er med til at opbygge landet, og det gavner lokalbefolkningen, også efter Africa Mercy er sejlet videre.

Hospitalsskibets besætning, der tæller 450 frivillige fra 40 forskellige lande, arbejder ulønnet og betaler selv for kost og logi. Mellem 5 og 10 danskere rejser årligt afsted og arbejder frivilligt på skibet. Africa Mercy kender vi særdeles godt i Danmark. Det er nemlig den gamle storebæltsfærge, ”Dronning Ingrid”, som førhen sejlede mellem Nyborg og Korsør, der i dag bringer gratis lægehjælp og livsforvandlende operationer til verdens fattigste.

Faktaboks:

Mercy Ships er en international humanitær organisation. Mercy Ships arbejder ud fra hospitalsskibet Africa Mercy i nogle af verdens fattigste lande, hovedsageligt i Vestafrika. Organisationen blev grundlagt i 1978 og er baseret på de kristne værdier med næstekærligheden som omdrejningspunkt. Ved at mobilisere mennesker og ressourcer på verdensplan giver Mercy Ships gratis lægehjælp og livsforvandlende operationer til mennesker, der ikke ellers har adgang til livsnødvendig behandling. Samtidig bidrager Mercy Ships med træning og anden form for kapacitetsopbygning af de lande, vi gæster.