Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Præstebro Kirke
Alle er altid velkomne i Præstebro Kirke

Eftermiddagshøjskole "Søren Kirkegaard i guldalderens Danmark" v. Michael Wagner Brautsch

Eftermiddagshøjskole "Søren Kirkegaard i guldalderens Danmark" v. Michael Wagner Brautsch
19
APR
Dato
Onsdag d. 19. april 2023, kl. 13:15
Sted
Præstebro kirke, Tornerosevej 115, 2730 Herlev
Medvirkende
Kristine Nordentoft Gustav

Søren Kierkegaard i guldalderens Danmark

Den danske filosof Søren Kierkegaard (1813-1855) besad store og væsentlige tanker om begrebet kærlighed – ja, hans vigtige bog om kristen etik fra 1847 hedder ligefrem ”Kjerlighedens Gjerninger”. Men han gjorde sig også mange andre tanker om sindets kringelkroge, og blev en af de væsentligste vestlige filosoffer overhovedet.

Men hvem var Kierkegaard egentlig? Der er meget, vi ikke ved om ham. Men med hans egne ord var der fire store ”jordrystelser” der påvirkede ham stærkt, og gjorde ham til den han blev, ”eksistentialismens fader”. Disse var: 1) Påvirkningen fra hans far, 2) hans forlovelse med frøken Regine Olsen, 3) da han blev gjort til nar af pressen samt 4) hans såkaldte kirkekamp.

Oplægget er en let og munter introduktion til Kierkegaard, både hans liv og hans filosofi. Michael Brautsch har speciale i Søren Kierkegaard, især hans tros- og kærlighedsbegreb, og vil på en morsom og tankevækkende måde fortælle om den danske filosof og sætte lys på de hændelser i hans liv der formede denne enestående tænker.