
Søren Kierkegaard i guldalderens Danmark
Den danske filosof Søren Kierkegaard (1813-1855) besad store og væsentlige tanker om begrebet kærlighed – ja, hans vigtige bog om kristen etik fra 1847 hedder ligefrem ”Kjerlighedens Gjerninger”. Men han gjorde sig også mange andre tanker om sindets kringelkroge, og blev en af de væsentligste vestlige filosoffer overhovedet.
Men hvem var Kierkegaard egentlig? Der er meget, vi ikke ved om ham. Men med hans egne ord var der fire store ”jordrystelser” der påvirkede ham stærkt, og gjorde ham til den han blev, ”eksistentialismens fader”. Disse var: 1) Påvirkningen fra hans far, 2) hans forlovelse med frøken Regine Olsen, 3) da han blev gjort til nar af pressen samt 4) hans såkaldte kirkekamp.
Oplægget er en let og munter introduktion til Kierkegaard, både hans liv og hans filosofi. Michael Brautsch har speciale i Søren Kierkegaard, især hans tros- og kærlighedsbegreb, og vil på en morsom og tankevækkende måde fortælle om den danske filosof og sætte lys på de hændelser i hans liv der formede denne enestående tænker.